Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w budyniu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 40 dag
budyń czekoladowy 1 op
mleko 3 szkl
masło 1 łyżeczka
Syrop:
woda 1 szkl
cukier 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w budyniu

Jabłka umyć, obrać, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Zagotować w syropie. Przygotować budyń. Miękkie lecz nie rozgotowane owoce ułożyć w kompotierkach, zalać budyniem, ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak