Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptysie z kremem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
masło 30 dag
jajko 5 szt
budyń waniliowy 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ptysie z kremem

W rondlu zagotować szklankę wody z 10 dag masła i solą. Do wrzątku wsypać mąkę. Podgrzewać mieszając, aż ciasto będzie jednolite, przestudzić. Kolejno wbić jajka, zmiksować na gładkie ciasto. Włożyć je do szprycy, wycisnąć oponki na blachę wyłożoną pergaminem.
Piec około 20 minut w temp. 200*C. Ostudzić, przeciąć na pół. Budyń ugotować, ostudzić, zmiksować z resztą masła. Wypełnić ptysie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 07.07.2011 21:53
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak