Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka duszone z cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt
cebula 2 szt
ząbek czosnku 3 szt
olej 3 łyżki
tymianek do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka duszone z cebulką

Udka opłukać, osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem, mocno zrumienić na rozgrzanym oleju. Obłożyć obranymi i pokrojonymi w cząstki cebulami oraz plasterkami czosnku. Wlać 1/2 szklanki gorącej wody. Przykryć. Dusić ok. 45 minut. Pod koniec duszenia dodać tymianek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 16.07.2011 21:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak