Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batoniki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 1 tabliczka
czekolada mleczna 1 tabliczka
miód lub cukier 2 łyżki
kakao 1 łyżka
masło 100 g
orzeszki ziemne 200 g
bakalie 2-3 łyzki
crunchy 2 płatki

Przepis i sposób przygotowania na: Batoniki

1) W naczyniu wymieszać bakalie, orzechy(nerkowce, laskowe lub ziemne), płatki oraz według uznania suszone owoce.
2) Rozpuścić na małym ogniu masło, cukier(miód).
3) Kruszymy czekoladę i rozpuszczamy, jeśli chcemy aby batony były bardziej gorzkie dodajemy więcej czekolady deserowej.
4) Następnie dodajemy kakao. Podgrzewamy aż składniki dokładnie się wymieszają.
5) Przelewamy do suchych składników i mieszamy.
6) Na papierze, bądź foli aluminiowej wykładamy łyżka i formujemy małe ciasteczka./
7) Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak