Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek obrać. Cebulę drobniutko posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać z mięsem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso bardzo dokładnie wyrobić i odstawić na 3-4 godziny do lodówki. Następnie z mięsa formować podłużne kiełbaski (można je także ponadziewać na drewniane patyczki). Każdą kiełbaskę posmarować z obu stron oliwą. Ułożyć najpierw na tacce aluminiowej i podpiekać 4-5 minut z każdej strony, następnie przełożyć na ruszt i piec dalsze 4-5 minut na złotobrązowy kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    bardzo ciekawe można podać
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !