Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PRAŻUCHA Z ZIEMNIAKÓW

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg.
mąka 6 łyżek
masło 250 g.
cebula 6 sztuk
sól - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PRAŻUCHA Z ZIEMNIAKÓW

Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie.
Gdy ziemniaki będą na wpół miękkie dodać do wody mąkę, przykryć garnek.
Gdy ziemniaki się ugotują, odlać, zdjąć przykrywkę i jeszcze chwile pozostawić na ogniu. Następnie ziemniaki ugnieść tak by powstała jednolita masa.
Łyżką namoczoną w tłuszczu nakładać porcję prażuchy na talerz.
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle, polać nią ziemniaki. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.04.2011 16:46
bardzo je lubię dawać do kapuśniaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak