Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

omlet orkiszowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka orkiszowa 150 gram
mleko 1 i 1/2 szklanki
sól
miód
jajko 2 szt.
rodzynki 1 łyżka
Cynamon mielony Prymat
masło do smażenia 20 gram

Przepis i sposób przygotowania na: omlet orkiszowy

Mąkę wymieszać z mlekiem, dodać sól i miód. Pozostawić na ok. 30 minut do spęcznienia. Następnie dodać jajka i dokładnie wymieszać.
Rozgrzać na patelni niewielką ilość masła i usmażyć dwa omlety.
Posypać rodzynkami i rozedrzeć dwoma widelcami. Podawać posypane cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.08.2011 19:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak