Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasoli szparagowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola szparagowa 1,5 kg
marchew 1 kg
cebula 1 kg
ocet 3-5 łyżek
przecier pomidorowy 1 słoik
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżka
pieprz do smaku
olej 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasoli szparagowej

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, cebulę pokroić w paski, marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę i marchew udusić w 1 szkl. oleju - do miękkości, dodać odcedzoną fasolę i dusić z drugą szklanką oleju 15 minut. Dodać przyprawy i przecier. Gorące nakładać do słoików i pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak