Sposób przygotowania

Wodę z masłem zagotować i do gotującej dodać mąkę i wyrabiać łyżką na małym ogniu. Następnie przestudzić i dodawać po kolei po jednym jajku. Gotowe ciasto podzielić na dwie części i upiec osobno.
KREM:
1budyń śmietankowy, 2żółtka, 2 łyżki mąki, 0.5l mleka, 1kostka masła, 0.5szklanki cukru.
Żółtka utrzeć z cukrem i dodać mąkę, budyń i szklankę mleka po czym wszystko dobrze wymieszać. Pozostałe mleko zagotować i do gotującego się wlać zrobioną masę budyniową. Mieszać aż do zgęstnienia po czym wystudzić. Masło utrzeć i powoli dodawać do niego masę aż do jednolitego kremu, którym przekładamy ciasto.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Bardzo lubię karpatkę.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    uwielbiam karpatkę, a Twoja wygląda rewelacyjnie
  • 6
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Wygląda pięknie.
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszność
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    wygl?da pysznie i tak na pewno smakuje :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    lubię to ciasto z dodatkiem owoców,pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !