Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w mundurkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 4 szt
pomidor 2 szt
cebula 1 szt
ciasto francuskie 1/2 op

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w mundurkach

Ciasto francuskie (najlapej mrożone)rozmrozić w temperaturze pokojowej.
Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, a nastęnie pokroić w kostkę(usunąć warde kawałki).Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę.Podsmażyć na oliwie i dodać pomidorki, dusić do momentu aż powstanie gęsty sos, nastęnie przyprawić.
Ciasto dość cienko pociać na 4 paski, z parówek zdjąc folijkę, konce przeciąć na krzyż,każdy pasek posmarować sosem, a nastęnie owinąć nim parówkę,posmarować żółtkiem. zapiekaćok 10 min. w temp. 220 stopni

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak