Sposób przygotowania

Mąkę przesiać dodać drożdże rozpuszczone w ciepłym mleku oraz olej i jajko,delikatnie osolić i całośc dobrze wyrobić,odstawić do wyrośnięcia,filety pokroić na małe kawałki ,pieczarki opłukać,drobno posiekać i podsmażyć wraz z rybą ,przyprawić do smaku solą i pieprzem,odstawić do wystudzenia ,ciasto rozwałkować na grubośc 5 cm,krążki rozciągnąć palcami,posmarować koncentratem pomidorowym,na wierzch nałożyć farsz i posypać utartym serem i mieloną papryką,ułożyć na posmarowanej blaszce i piec w piekarniku około 25 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    świetna nazwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !