Sposób przygotowania

Do rondelka wlać 1,5 szklanki mleka, dodać cukier, doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu do rozpuszczenia cukru.
Następnie do masy dodajemy mąkę wymieszaną z pozostałym mlekiem, oraz przyprawę do dań słodkich, gotować do zgęstnienia, cały czas mieszając.
Piekarnik rozgrzać do temp 180 stopni. Orzechy włoskie wymieszać dokładnie z roztopionym masłem, ułożyć na blaszce, piec w piekarniku ok 10 minut na złocisty kolor, często obracając
Następnie na orzechy wlać równomiernie krem, przykryć folią ,piec dalej ok 15 minut.
Podawać zaraz po przyrządzeniu. Udekorować posiekanymi orzechami i cynamonem. Ja podałam w filiżaneczkach :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    jeszcze nie miałam okazji próbować takiego deseru;)
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !