Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO DROŻDŻOWE NA PIEROGI

4.0
(22)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

drożdże 2 dag.
mleko 1 szkl.
mąka 2 szkl.
masło 2 łyżeczki
cukier 1/2 łyżeczki
sól - szczypta
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO DROŻDŻOWE NA PIEROGI

Mleko zagrzać, wymieszać z drożdżami, cukrem, połową mąki.

Wyrobić ciasto a następnie odstawić je do wyrośnięcia w ciepłe miejsce
na czas ok. 30 min. Po upływie określonego czasu dodać roztopione masło, drugą część mąki oraz sól i jajka. Wyrobić ciasto.

Po raz drugi odstawić do wyrośnięcia na czas 30 min.
Super smakują z farszem grzybowo-kapustkowym. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak