Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos porzeczkowo-malinowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

porzeczki 15 dag
maliny świeże 15 dag
cukier 8 dag
śmietana 1/10 l
mąka 1 dag

Przepis i sposób przygotowania na: sos porzeczkowo-malinowy

Porzeczki i maliny przebrać, opłukać, zalać wrzątkiem i zagotować, przetrzeć przez gęste sito. Część płynu ostudzić, zmieszać z mąką, połączyć z resztą płynu, dodać cukier, zagotować. wymeiszać ze śmietanką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak