Sposób przygotowania

Margarynę, cukier, żółtka utrzeć, dodać mąkę z proszkiem i amoniakiem i ubitą pianę. Ciasto dzielimy na 3 części: do 1 dodajemy 3/4 szkl. orzechów mielonych, do 2 kakao, 3 część pozostaje biała. Pieczemy 3 placki.
2 galaretki wiśniowe rozpuszczamy w 2 szkl. wody, gdy zacznie gęstnieć dodać słoik wiśni drylowanych i wyłożyć na upieczony biały placek posmarowany powidłem. Następnie położyć placek orzechowy posmarowany powidłem z obu stron, na to ubitą śnieżkę z galaretką rozpuszczoną w 1 szkl. wody. Do śnieżki dawać niecałą szkl. mleka. I na koniec placek kakaowy i na niego polewę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !