Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jaja na twardo

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 10 szt
woda 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: jaja na twardo

Jaja włożyć do zimnej wody, gotować pod przykryciem 10 minut od momentu zawrzenia wody. Schłodzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupki, podawać z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danuta_Prorok 31.07.2011 17:19
większą ilość jajek gotuje się dokładnie przez 10 minut.
SmacznaPyza 01.04.2011 09:00
po dziesięciu minutach gotowania to żółtka będą bardzo nieapetyczne, z siną obwódką...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak