Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany z miodem, orzechami i wiśniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna
masło 2 łyżki
banan 4 sztuki
brandy po 1 łyżeczce
miód po 1 łyżeczce
orzechy laskowe 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Banany z miodem, orzechami i wiśniami

Banany obrać ze skórki, skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały, ułożyć na aluminiowej folii. Masło rozpuścić w rondelku, połączyć z miodem i alkoholem. Posmarować banany. Można też posypać odrobiną cynamonu. Przełożyć na rozgrzany ruszt i grillować około 15 minut. Gorące banany posypać koktajlowymi wiśniami i orzechami. Deser podawać z kulką lodów waniliowych i bitą śmietaną. Można też polać rozpuszczoną czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 11.11.2013 20:31
deser wyśmienity
Iwona51
Iwona51 20.12.2010 13:31
pychotka
PaniMISIOWA 22.11.2010 18:32
pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak