Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusniak polski

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 40 dag
kości 40 dag
włoszczyzna 25 dag
woda 1.5 l
cebula 5 dag
słonina 4 daga
mąka 3 dag
sól
pieprz
boczek 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kapusniak polski

Kości zalać zimną wodą, podgotować, dodać włoszczyznę, dogotować. Kapustę pokroić drobno, zalać wodą i gotować. Połączyć wywarem, podprawić zasmażką ze słoniny , cebuli i mąki. Zagotować, osolić, dodać pieprz, boczek pokrojony w kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak