Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grochowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 40 dag
włoszczyzna suszona 25 dag
boczek 15 dag
woda 1.5 l
cebula 5 dag
tłuszcz 2 dag
mąka 2 dag
majeranek
sól
czosnek 2 ząb

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grochowa

Groch namoczyć na kilkanaście godzin w zimnej wodzie, ugotować w tej wodzie, posolić. Ugotować wywar z boczku i warzyw. Groch przetrzeć przez sito, cebulę usmażyć na jasnozłoty kolor, dodać zmieloną make. Zasmażkę rozprowadzić wywarem i połączyć z zupą i zagotować, przyprawić do smaku czosnkiem, solą i majerankiem. Włożyć boczek pokrajany w kostkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 28.08.2011 17:19
pycha
iwona332 08.06.2011 10:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak