Sposób przygotowania

Porcję rosołową umyć, obrać (np. z nieciekawych części- piórek) i posolić. Do garnka wlać wodę i włożyć mięso. Zagotować, następnie wylać wodę i jeszcze raz wlać zimną wodę (około 2-2,5 l). Gotować na małym ogniu z dodatkiem cebuli(bez łupinek, przeciętą na 2 części). W międzyczasie obrać warzywa. Marchewki, i pietruszkę pokroić w kostkę, seler na kilka części. Po około 40 minut gotowania mięsa dodać warzywa. W międzyczasie pieczarki umyć, obrać i pokroić w plasterki. Na rozgrzanej patelni przysmażyć pieczarki. Następnie do zupy dodać pieczarki. Gotować, aż do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania przyprawić do smaku ( solą, pieprzem i przyprawą smak wiosny), a także zabielić za pomocą śmietany.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !