Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wieprzowe z nadzieniem i aromatycznym sosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe dowolna ilość
cebula 2 szt
ogórki konserwowe dowolna ilość
boczek dowolna ilość
Musztarda sarepska Prymat do smaku
sól, pieprz do smaku
przyprawa smak wiosny do smaku
woda
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wieprzowe z nadzieniem i aromatycznym sosem

Na samym początku mięso pokroić na mniejsze części i za pomocą tłuczka rozbić je. Przygotowane kawałki mięsa posolić, popieprzyć (z obu stron)i posmarować musztardą(tylko 1 stronę). W międzyczasie boczek i ogórki pokroić w plasterki i ułożyć je na mięso. Przygotowane kawałki mięsa zrolować(najlepiej mieć do tego morkew ręce- będą się lepiej sklejały). Przygotowane zraziki umieścić na patelni z odrobiną oleju, przysmażyć z każdej strony, zalać wodą(aby zakryły do 3/4 wysokości zraziki i dodać obrane cebulki, a także odrobinę boczku). Dusić pod przykryciem, aż zraziki będą miękkie. Przed podaniem sos można przyprawić do smaku bądż go zaciągnąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 15.11.2011 09:51
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak