Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jarzynowa a la pompadour II

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 l
śmietana 100 ml
pieczarki 150 g
pomidory 2 sztuki
marchew 2 sztuki
cebula 2 sztuki
seler 150 g
ser żółty 100 g
natka pietruszki 1 łyżki
sól 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa a la pompadour II

marchewkę i seler oczyścić opłukać pokrajać w paseczki zalać wywarem ugotować pomidory umyć sparzyć obrać ze skórki pokrajać w kostkę dodać do warzyw w połowie gotowania pod koniec dodać pomidory zupę połączyć ze śmietaną i startym serem oraz posiekaną natką pietruszki zagotować i doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak