Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jarzynowa a la pampadour I

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 l
śmietana 100 ml
ziemniak 4 sztuki
cebula 200 g
kalafior 200 g
masło 2 łyżi
groszek konserwowy 100 g
natka pietruszki 1 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa a la pampadour I

ziemniaki umyć obrać opłukać pokrajać w kostkę zalać wywarem ugotować cebulę obrać opłukać pokrajać w cząstki podsmażyć dodać do ziemniaku w polowe gotowania razem z rozdrobnionym kalafiorem i groszkiem zupę połączyć ze śmietaną i posiekaną natką i doprawić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak