Sposób przygotowania

Galaretki rozpuścić w 4 szklankach wrzątku. Cytrynę spażyć i zetrzeć skórkę oraz wycisnąć sok. Masło utrzeć z solą, cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Połączyć z kolejno wbijanymi jajkami. Dodaj skórkę i sok z cytryny. Na koniec dodaj przesiane mąki i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Ciasto rozsmaruj na blasze, piecz 25 minut. Na ostudzonym placku rozłóż pokrojone truskawki, zalej tężejącą galaretką. Gdy dobrze zastygnie, pokrój na kostki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    świetne ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne ciasto na gorące dni
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładne i smaczne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    anoosia

    lekkie ciasto jak ktoś ma ochotę na troszkę słodyczy
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    super,zaieram do swojej ksiegi:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    chętnie zjem taką kostkę....
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    oj ale bym sobie taki kawałek zjadła...
  • 1
    original
    Opublikowano

    natkapietruszki@op.pl

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !