Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto grzybowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

prawdziwki 20 dag
ryż do risotto 20 dag
bulion 1 litr
cebula 1 sztuka
masło 6 dag
parmezan starty 5 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto grzybowe

Cebulkę pokroić w drobna kostkę.Rozpuścić połowę porcji masła i udusić cebulkę i pokrojone w plastry prawdziwki.Posolić i dodać suchy ryż.Stopniowo dodawać bulion do momentu,aż ryż wchłonie płyn i będzie gotowy.Zdjąć risotto z ognia,dodać resztę masła i parmezan.Doprawić do smaku i podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 30.03.2012 23:28
coś pysznego
Wacław 29.01.2012 08:33
pyszne,mniam
Grazyna0211 04.11.2011 16:36
ja się piszę na to danie :)
ronald88 11.07.2011 14:10
super
Tika4444 26.06.2011 11:06
z pewnościa pyszne
Krystyna32 19.06.2011 00:14
super
Ania67 14.06.2011 14:57
pycha
Motorek 09.04.2011 13:58
pycha
Robert10 31.03.2011 19:18
oj lubię grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak