Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 75 dkg
szczypta pieprzu kajeńskiego
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 200 ml
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat po 1 łyżeczce
Przyprawa curry orientalna Prymat po 1 łyżeczce
Papryka słodka mielona Prymat po 1 łyżeczce

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z indyka

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w dość dużą kostkę. Z podanych składników przygotować marynatę. Włożyć do niej mięso na minimum 2 godziny. Następnie nadziewać na patyczki szaszłyków i piec na rozgrzanym grillu ok. 30-35 minut, od czasu do czasu obracając. Podawać z dowolnym sosem lub dipem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 05.01.2012 19:43
pycha
Halusia 21.08.2011 20:29
Smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak