Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa węgierska z kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rosół wołowy 1 litr
pierś z kurczaka
kapusta biała 1/2 kg
masło 3 łyżki
żółtko jajek 3 szt
śmietana 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa węgierska z kapusty

W rosole z wołowiny gotujemy pierś z kurczaka.Z mąki i masła robimy zasmażkę i dodajemy do niej kapustę pokrojoną w paski i zalewamy połową rosołu,doprawiamy do smaku.Ugotowane mięso wyciągamy z pozostałego rosołu i kroimy je w kostkę i mieszamy z kapustą.Zalewamy resztą rosołu.Żółtka mieszamy ze śmietaną i ciągle mieszając wlewamy do gorącej zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 26.03.2012 22:28
smaczna
Krystyna32 14.08.2011 10:31
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak