Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół z pulpetami z wątroby

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół wołowy 2 litry
wątroba wołowa 13 dkg
słonina 3 dkg
bułka czerstwa 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
mleko
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Majeranek suszony Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: rosół z pulpetami z wątroby

Bułki moczymy w mleku dobrze odciskamy i mielimy razem z umytą wątrobą,słoniną i obraną cebulą.Do masy dodajemy jajko przyprawiamy do smaku i w razie potrzeby dosypujemy bułkę tartą,mieszamy dokładnie i formujemy małe pulpeciki.Gotujemy je 10 min w lekko osolonej wodzie,wyciągamy i przekładamy do gorącego rosołu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 29.05.2012 09:18
Może być dobre :)
Krystyna32 14.07.2011 08:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak