Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg sprawiony 2 sztuki
oliwa
po kilka gałązek zielonej pietruszki, szałtwii i tymianku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
limonka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w ziołach

Pstrąga umyć, osuszyć. Następnie natrzeć go dokładnie przyprawą do ryb i odstawić na 2-3 godziny. Zioła umyć, osuszyć i posiekać (2-3 gałązki natki pietruszki odłożyć do dekoracji). 1 limonkę sparzyć i pokroić w plasterki. Do ryby włożyć posiekane zioła i pokrojoną limonkę. Pstrągi posmarować z obu stron oliwą i ułożyć na rozgrzanym grillu. Piec ok. 15 minut z każdej strony. Podawać skropione sokiem z limonki i udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 28.10.2011 21:00
moja ulubiona rybka polecam
FAFIK 07.04.2011 06:59
Uwielbiam rybki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak