Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jajeczno cytrynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
cytryny 2 szt
ryż 60 g
rosół z kurczaka 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jajeczno cytrynowa

W wiekszym garnku gotujemy bulion,w trakcie wrzenia wsypujemy, wcześniej wypłukany ryz i gotujemy ok10 minut.
Jajka ubijamy dodając 1 łyżkę zimnej wody ok.3 minuty,az będą lekko puszyste.Wyciskamy sok z cytryne dodajemy do jajek(bez pestek)To ubijamy dodając kilka łyżek gorącego bulionu.Stopniowo Wlewamy masę do bulionu,cały czas mieszając(Tak aby się nie zwarzyło bo bedzie nie dobre)Stawiamy na bardzo małym ogniu i gotujemy ciagle mieszając ok 2 minut,nie dpouszczajac do zagotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomasz17 15.07.2011 22:12
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak