Sposób przygotowania

Gotujemy wodę w garnku , gdy zacznie się już gotować wkładamy opłukanego brokuła oraz marchew (obraną) i przechodzimy do mięsa.
Gdy brokuł się nam gotuje mięsko kładziemy na deskę i podsypujemy solą, pieprzem z jednej i z drugiej strony a następnie troszkę rozbijamy lecz nie dużo.
Na patelnie bez oleju lecz rozgrzaną kładziemy nasze mięsko i smażymy po około 5min z każdej strony i ciągle przewracamy co jakiś czas a następnie gdy już podsmażymy te 10 min smażymy je jeszcze około 10min z mniejszym przejmowaniem się co do przewracania.
Gdy nasze mięsko się smaży przechodzimy do surówki : paprykę,ogórka,rzodkiewkę (myjemy), cebulę obieramy.

Cebulę kroimy w pół talarki , paprykę w paseczki i paseczek 3 razy ciachamy, ogórka w talarki i na pół oraz rzodkiewkę na 4 części. Wszystko do wkładamy do miseczki i podsypujemy solą oraz pieprzem.
Przechodzimy do sosu.
Na talerzyk bądź miseczkę wylewamy jogurt naturalny i dodajemy koperek (według uznania) oraz czosnek przepuszczamy przez wyciskarkę do czosnku.
Mieszamy i sos mamy gotowy.

Ryż gotujemy według czasu na opakowaniu.

Wszystko podajemy ładnie podane na dużym talerzu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !