Sposób przygotowania

Płatki kukurydziane dokładnie zmiksować na proszek ( można użyć mąki kukurydzianej ).
Do dużej miski włożyć drożdże i mieszać je z cukrem aż będą płynne.
Dodać wodę, sól, olej i mąkę i chwilę mieszać łyżką drewnianą.
Po chwili dalej ciasto wyrabiać ręką aż ciasto będzie odchodzić od rąk.
Ciasto posypać po wierzchu mąką, przykryć miskę ściereczką i odstawić na około 20-30 minut.
Po tym czasie ciasto jeszcze chwilkę wyrobić i przełożyć do wysmarowanych olejem foremek keksowych.
Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 30-30 minut.
Po wyjęciu z piekarnika chleb przełożyć do wystudzenia na kratkę.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ciekawa receptura, zapisze sobie do wypróbowania
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszny swojski chlebuś
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    domowy chlebek, pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !