Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morele w syropie waniliowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morele 1 kg
woda 2 szklanki
cukier 50 dag
wanilia 4 laski
sok z cytryny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Morele w syropie waniliowym

Morele umyć.Skórkę naciąć na krzyż.Owoce zanurzyć w gorącej wodzie,po kilku minutach wyjąć i obrać.Każdą wypestkować.Połówki moreli ciasno ułożyć w słoikach.Z wody,wanilii i soku z cytryny ugotować syrop.Gorącym syropem zalać morele całkowicie.Słoik zamknąć,wstawić do garnka z gorącą wodą.Pasteryzować 20 minut od momentu zagotowania się wody.Wyjąć słoik i postawić do góry dnem.Ostudzić.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 26.05.2011 08:45
ciekawe
Dorota59 12.04.2011 10:03
smaczne takie morele
Krystyna32 02.04.2011 09:01
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak