Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jogurtowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Małe co nieco do niezielnej kawy. Pyszne ciasto jogurtowe z jabłkami i kruszonką.

Składniki:

cukier 0.75 szklanki
mąka krupczatka 2.5 szklanki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
jaja 3 sztuki
olej 0.5 szklanki
jabłka 4 sztuki
jogurt naturalny 1 duże opakowanie

Kruszonka

mąka krupczatka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
margaryna 125 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowe

1. Mąkę, cukier i proszek do pieczenia zmieszać.

2. Jajka ubić na puszystą masę, dodać olej, jogurt i suche składniki. Mieszać do uzyskania jednolitej masy.

3. Masę wyłożyć do tortownicy średniej wielkości wyłożonej papierem do pieczenia.

4. Jabłka obrać, opłukać, pokroić na ósemki i poukładać na cieście.

5. Na koniec z mąki, margaryny i cukru zrobić kruszonkę i posypać nią jabłka.

6. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 23.04.2012 22:27
mniam mniam;))
ZEWA 13.12.2011 16:33
najlepsza jest kruszonka ( ja bardzo lubię )
ZEWA 13.12.2011 16:33
najlepsza jest kruszonka ( ja bardzo lubię )
cukiereczek 13.12.2011 08:20
pycha
eli_555 02.06.2011 23:21
pycha ciacho
Agnieszka_B 31.03.2011 17:48
pyszności:)
aguus 31.03.2011 15:25
koniecznie muszę wypróbować przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak