Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowne plastry selera

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 4 szt
sok z cytryny 2 łyżki
mąka 0,1 kg
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 7 łyżek
żółty ser 0,1 kg
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowne plastry selera

Selery obrać, pokroić na 1 cm plastry i wrzucić do gorącej osolonej wody z dodatkiem soku z cytryny. Gotować przez ok. 10 min.
Odcedzić i przyprawić.
Żółty ser zetrzeć i wymieszać z bułką tartą. Plastry selera oprószyć w mące i maczać w rozmąconym jaju i bułce z serem.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 11.01.2014 18:35
ciekawe, nie robiłam
iknkirke 03.02.2012 19:05
pomysłowe
justyna54 08.04.2011 10:04
bardzo dobre
novita26 08.04.2011 07:54
ja też r=tak lubie
pacpaw 06.04.2011 20:49
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak