Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i kroimy w dużą kostkę.Cebulę w półplasterki.Podsmażamy chwilkę na łyżce masła,po czym zalewamy szklanką bulionu i 1,5 szklanki wody.Gotujemy do miękkości,a tuż przed końcem dodajemy umytą rzeżuchę.Chwilę gotujemy,zestawiamy z ognia.Miksujemy blenderem na gładką masę.Dodajemy masło,dobrze mieszamy ,zabielamy śmietaną,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Podajemy z grzankami lub makaronem.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    cos innego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !