Sposób przygotowania

Udko lub skrzydełko opłukać i wrzucić do garnka z zimną wodą.
Jarzyny (marchewkę, pietruszkę, seler, kapustę włoską) opłukać i pokroić wg uznania i również wrzucić do garnka.
Cebulkę obrać, pokroić np. na małe ćwiartki i przypiec na palniku, następnie wrzucić do wywaru. nada ona wyjątkowy smak.
Gotować na wolnym ogniu przez ok1,5 godz.
Doprawić do smaku przyprawami, podawać np. z makaronem nitki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo lubię rosół
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Ja również, wprost przepadam!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kala9287

    rosołek zawsze super
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    uwielbiam rosół
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    pyszny rosołek!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczny taki rosół
  • 2
    original
    Opublikowano

    Granita

    pyyyyszny,najbardziej uniwersalne danie,lek na całe zło i chorobę:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !