Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół drobiowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełko lub udko z kury 1-2 szt
włoszczyzna 1 opakowanie
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół drobiowy

Udko lub skrzydełko opłukać i wrzucić do garnka z zimną wodą.
Jarzyny (marchewkę, pietruszkę, seler, kapustę włoską) opłukać i pokroić wg uznania i również wrzucić do garnka.
Cebulkę obrać, pokroić np. na małe ćwiartki i przypiec na palniku, następnie wrzucić do wywaru. nada ona wyjątkowy smak.
Gotować na wolnym ogniu przez ok1,5 godz.
Doprawić do smaku przyprawami, podawać np. z makaronem nitki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 09.01.2014 09:01
pyyyyszny,najbardziej uniwersalne danie,lek na całe zło i chorobę:)
Bernadeta1 08.11.2013 00:24
smaczny taki rosół
Alex_M 22.10.2013 11:17
pyszny rosołek!
adelajda 01.08.2013 21:54
uwielbiam rosół
kala9287 09.04.2013 10:24
rosołek zawsze super
Malinka 08.02.2013 10:39
Ja również, wprost przepadam!
pestka 08.02.2013 10:16
bardzo lubię rosół

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak