Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowy suflet

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały całe 5 dag
mleko 2\\3 szklanki
cukier 5 dag
zmielone migdały 1 szklanka
skórka z cytryny
śmietana 12% 250 ml
jajko 5

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowy suflet

Całe migdały moczymy w mleku tylko gorącym , potem obrać ze skóri , żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę , do tego dodajemy dopiero zmielone migdały , skórkę i śmietanę , pianę ubić i połączyć do reszty , foremki natłuszczone żaroodporne napełniamy ciastem o 2\\3 wysokości , a ozdabiamy je obranymi migdałami i pieczemy 25 w 220 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 02.11.2012 18:23
przepyszny
Monika193
Monika193 17.07.2011 00:16
ciekawy pomysł
ElizaT 01.04.2011 18:56
nieźle jest ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak