Sposób przygotowania

Ziemniaki przepuścić przez praskę. Dodać mąki, jajko i sól. Zagnieść ciasto, podzielić na mniejsze części, uformować wałki o średnicy 3cm i pokroić na kawałki. Z każdego kawałka zrobić mały placuszek, na środku położyć truskawkę. Zlepić brzegi i uformować kulkę. Knedelki wrzucać na wrzącą, lekko osoloną wodę. Gdy wypłyną gotować jeszcze około 3 minuty. Podawać polane śmietaną i zrumienioną na maśle bułką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    MARZA2

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    polecam
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    to jest pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !