Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki duszone do mięs

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 1,5 kg
masło 12 dkg
sok z cytryny 1/2
Kwas cytrynowy Prymat
sól
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki duszone do mięs

Gruszki myjemy,cienko je obieramy i kroimy wzdłuż na pół.Wkładamy je do wrzącej lekko zakwaszonej kwaskiem wody i obgotowujemy je.W garnku topimy masło i przekładamy gruszki posypujemy je solą,pieprzem i majerankiem,podgrzewamy i dusimy aż się lekko zrumienią,następnie skrapiamy sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 27.05.2011 19:32
super, aż zgłodniałam
Krystyna32 30.04.2011 17:07
super
halinka1011 31.03.2011 08:34
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak