Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z bakaliami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety rybne 500 g
rodzynki 50 g
migdały 50 g
olej 200 g
masło 100 g
kostka rosołowa 1 szt
ogórek świeży 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z bakaliami

Filety opłukać i pokroić na porcje,osolić i odstawić,rodzynki ,migdały sparzyć,następnie migdały pokroić,masło stopić na patelni,dodać migdały,rodzynki i mąkę,podsmażyc,do rondelka wlać 2 szklanki wody i zagotować z kostką rosołową,dodać zasmażkę z mąki,rodzynki i migdały,doprawić do smaku,ryby obtoczyć w mące i usmażyć na oleju,włożyć do sosu i lekko poddusić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 31.03.2011 12:00
super
halinka1011 31.03.2011 08:19
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak