Sposób przygotowania

Czosnek utrzeć z solą, wymieszać z pieprzem, oliwą, winem i pokruszonymi ziołami.
umyty i osuszony boczek bardzo dokładnie natrzeć przygotowaną pastą, ciasno go zrolować, owinąć folią dopieczenia i 7 - 10 godzin trzymać w chłodnym miejscu.
Następnie boczek ułożyć w formie
do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. i piec około 90 minut, skrapiając często bulionem.
pod koniec pieczenia odwinąć folię, aby boczę się nam pięknie
zrumienił.

Podawać go możemy i na gorąco i na zimno, z chrzanem albo ostrymi sosami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    apetyczny :)
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    http://mistrzkuchni.pl/przepis-boczek-rolowany-z-czosnkiem-i-ziolami-2198.html składniki i sposób przyrządzania ten sam, a użytkownik który dodal to ma inny login niz twoj?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !