Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem. Następnie dodajemy do nich mąkę, jajka, sól Prymat, sodę oczyszczoną Prymat i kilka łyżek cukru. Całość zagniatamy na ciasto, które odkładamy do wyrośnięcia na chwilę.
W międzyczasie jabłka kroimy w plastry.
Gdy ciasto będzie gotowe jabłka maczamy w cieście i smażymy na złocisty kolor obustronnie.Smacznego:)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    lubie takie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    też takie robimy:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    bardzo moje dzieci lubią
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Super
  • 3
    original
    Opublikowano

    dianix

    robie takie i sa bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    b.dobre !
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszne
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cynowa_Beata

    Dla mnie najważniejsze w racuszkach jest żeby nie było za bardzo czuć sody :) może niedługo się skuszę i spróbuje przygotować gw Twojego przepisu:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    smaczniutkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !