Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z tunka w cebuli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tunek 1 kg
mąka 100 g
olej 150 g
masło 50 g
cebula 150 g
papryka mielona do smaku
sól do smaku
papryka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z tunka w cebuli

Rybę oczyścić,wyfiletować,ściągnąć skórę,pokroić na porcje,osolić,obtoczyć w mące i usmażyć na gorącym oleju,obraną cebulę pokroić w półplasterki,włożyć do rondla i poddusić razem z masłem i pokrojoną papryką ,tunka ułożyć na półmisku,obficie posypać uduszoną cebuką i udekorować czerwoną papryką,podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak