Sposób przygotowania

Drożdże rozprowadzić ciepłym mlekiem, dodając po łyżce maki i cukru, pozostawić do podrośnięcia. Ubić żółtka z cukrem. Gdy drożdże urosną dodać je do mąki, wlać żółtka, stopione masło i wyrobić ciast- pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia, przykryte ścierką kuchenną. Po wyrośnięciu ciasta, odrywać kawałki, formować placuszki, nakładać nadzienie, dokładnie zalepić. Układać na stolnicy wysypanej mąką. Przykryć ściereczką i pozostawić na jakiś czas by podrosły jeszcze troszkę. Rozgrzać mocno tłuszcz, smażyć pączki parę minut z obu stron.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    lubie pączki własnej roboty

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !