Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegusek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 30 dag
cukier 30 dag
mak 1 szklanka
jaja 4 szt
margaryna 250 gram
mleko 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Piegusek

Margaryne utrzec z cukrem i zoltkami.Dodac make i proszek do pieczenia.Dodac mak i ucierac dalej.Wlac mleko i na koniec dodac ubita piane z bialek.Delikatnie wymieszac i wylac na blache. Piec ok 40 minut w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 18.08.2011 16:25
super
jolita 06.05.2011 13:56
fajny przepis
novita26 29.04.2011 12:15
mniam
gacopierz23 26.04.2011 22:50
bardzo je lubię
novita26 16.04.2011 08:02
mniam
alaaa 11.04.2011 20:05
piekłam jest smaczny
izapozdro 06.04.2011 18:53
lubię
iga2 04.04.2011 21:38
smaczny
eduszo
eduszo 02.04.2011 19:43
Lubie takie ciasto,chyba dlatego ze jest mak.
Olaa 02.04.2011 12:04
mniaam
SmacznaPyza 31.03.2011 10:39
też ostatnio piekłam :-) bardzo lubię
Dorota59 31.03.2011 08:36
robię podobne -pyszne jest takie ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak