Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tunek po węiersku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tunek 1 kg
masło 60 g
mąka 60 g
mleko 150 g
cebula 100 g
jajko 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat 2 szt
śmietana 100 g
koncentrat pomidorowy 40 g
sól do smaku
rosół drobiowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tunek po węiersku

Oczyszczoną rybę wyfiletować,pokroić w kostkę,nasolić,oprószyć mąką i usmażyć na maśle ,delikatnie mieszająć,pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć razem z tunkiem,paprykę obrać,oczyścić ,sparzyć,zdjąć skórę i pokroić,dodać do rondla,podlewając rosołem, podsmażoną rybę z cebulą,poddusić 5 min,z jajka ,mąki,mleka sporządzić ciasto i wlewać lane kluski do garnka z rybą,dodać koncentrat pomidorowy i śmietanę,podawać w kubkach,z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak