Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto orzechowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
margaryna 1 i 1/2 kostki
cukier puder 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 op
cukier wanilinowy 1 op
do przełożenia:
cukier 1 szklanka
powidła śliwkowe 1 słoik
wódka 100 ml
jaja 6 szt
krem do karpatki 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe

Z podanych skladnikow zagniesc ciasto.Podzielic na 2 czesci i wylozyc nim 2 identyczne niskie blachy. Posmarowac powidlami sliwkowymi.Białka ubic ze szklanka cukru na sztywno.Nałozyc ja na powidla i posypac orzechami.Piec 40 minut w 180 stopniach.
Krem karpatkowy przygotowac wg przepisu podanego na opakowaniu.Wlac do niego dodatkowo alkohol.Na pierwszy placek nalozyc krem i przykryc 2 odwroconym. Polac czekolada

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 04.08.2011 20:04
super
iga2 04.04.2011 21:39
pycha
Dorota59 31.03.2011 08:43
oj czekam na zdjęcie takiej pyszotki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak