Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety mięsne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 10 dag
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól
pieprz
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety mięsne

Masło utrzeć z żółtkiem, połączyć z mięsem, tartą bułką oraz z pianą ubitą z białka. Składniki dokładnie wymieszać, formować pulpety, następnie włożyć je do wrzącej i osolonej wody, gotować ok. 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madi356 13.12.2011 22:15
jakos mało tego mięsa mielonego?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak